در اين نوشته قصد داريم به تشريح يکي از شايع ترين بيماري ها در بين افراد پرمو اشاره کنيم. با مطالعه ي اين مقاله متوجه خواهيد شد که کيست مويي چيست ، چه علائمي دارد و راه هاي پيشگيري و درمان کيست مويي چه چيز هايي مي باشد.


بيماري کيست مويي چيست ؟


در علم پزشکي کيست به توده ي از سلول ها که رشد نا به جايي دارند گفته مي شود. اين کيست ها انواع و ابعاد مختلفي دارند و در همه ي جاي بدن نيز مي توانند رشد کنند و متورم شوند. براي درمان کيست بسته به نوع و محل رشد آن روش هاي درمان مختلفي موجود مي باشد. برخي با مصرف دارو هاي تنظيم کننده هورمون ها کوچک ميشوند و پس از مدتي نيز ناپديد مي گردند. براي درمان تعداد ديگري از اين کيست ها ممکن است نياز به عمل جراحي باشد.


کيست مويي چيست


کيست مويي چگونه به وجود مي آيد؟


مراحل شکل گيري کيست مويي در زير پوست به اين صورت است که، در ابتدا مو هاي زايدي که بي رويه رشد کرده اند و راهي براي بيرون آمدن از زير پوست ندارند، به صورت يک توده ي دايره اي شکل در زير پوست و در چربي ها تجمع مي يابند.


حضور اين توده ي مويي در زير پوست سبب ايجاد چرک و التهاب و در نتيجه درد و سوزش فراوان در ناحيه باسن مي شود. در اغلب موارد چرک و خون آبه هايي که به علت وجود توده ي مو در زير پوست تجمع يافته اند؛ با شکافتن پوست، راهي به بيرون پيدا مي کنند. در غير اين صورت اگر ميزان اندازه کيست بزرگ باشد اما قادر به شکافتن پوست نباشد، عفونت و چرک موجود در آن به صورت يک توده ي زير پوستي متورم و دردناک ظاهر مي شود. اين غده هاي زير پوستي به علت خارش بسيار زيادي که دارند آسايش و آرامش فرد را سلب مي کنند.


علائم شايع کيست مويي


کيست مويي يکي از شايع ترين کيست هاي رشد يافته در بدن است. اين کيست در حد فاصل بين دو باسن به وجود مي آيد. کيست مويي از نوع کيست هاي بيروني مي باشد و با چشم نيز قابل رويت است. از علايم آزار دهنده ي کيست مويي مي توان به قرمزي، سوزش، خارش بيش از حد، تورم و التهاب، خروج چرک و عفونت و … اشاره کرد. در برخي موارد نادر نيز به علت عفونت بسيار زياد، فرد دچار تب هاي شديد و مکرر مي شود و بعضا نيز دچار حالات غير طبيعي و استفراغ مي گردد.


علل به وجود آمدن کيست مويي چيست ؟


کيست مويي در هر گروه سني ممکن است پديدار شود. رشد کيست مويي داراي علل و عوامل بسياري است، که در ادامه به تشريح مهم ترين دلايل آن مي پردازيم.


1) پر مويي بيش از حد


در افرادي که رشد موهاي زايد آنها به دلايل مختلف اعم از اختلالات هورموني به صورت غير طبيعي زياد مي باشد، کيست مويي رويت مي شود. کيست مويي بيشتر در افرادي که پوست تيره تر و موهاي سياه دارند ديده مي شود، و ريسک ابتلا به اين عارضه در اين قبيل افراد به مراتب بيشتر از سفيد پوستان مي باشد. رشد بي رويه ي مو هاي زائد توسط داروهاي کنترل کننده ي ترشح هورمون ها، مي تواند درماني براي اين عارضه باشد.


2) وراثت


يکي از عمده ترين دلايل رشد هر نوع کيست و مخصوصا کيست مويي در افراد وراثت مي باشد. اين عامل نقش بسيار تعيين کننده اي در ابتلا و يا عدم ابتلا به اين بيماري دارد. طبق مشاهدات صورت گرفته رشد کيست مويي در افرادي که بيشتر پدرشان در گير اين بيماري بوده است، چندين برابر ديگر افراد گزارش شده است.


علل بروز کيست مويي


3) کم تحرکي


امروزه به دليل رشد و پيشرفت تکنولوژي، انجام کار ها براي بشر ساده تر شده است و نياز به تحرک بسيار زيادي ندارد. کم تحرکي يکي ديگر از علل شايع کيست مويي مي باشد. افرادي که به صورت مداوم در محيط کار و يا منزل بر روي صندلي هاي خشک و يا غير استاندارد مي نشينند، بيشتر در معرض ابتلا به اين عارضه اند. کيست مويي براي اولين بار در بين جمعي از رانندگان ماشين هاي سنگين که مجبور به نشستن طولاني مدت بودند، مشاهده شده است.


4) اختلالات هورموني 


همان طور که قبل تر نيز اشاره شد اختلال هورموني امري بسيار مهم در شکل گيري کيست مويي به شمار مي آيد. در نوجوانان و جواناني که در سنين رشد و بلوغ قرار دارند به دليل ترشح هورمون هاي رشد، اختلالات زيادي در متابوليسم بدن آن ها اتفاق مي افتد که منجر به بروز مشکلات عمده اي از جمله کيست مويي مي گردد. پس از عبور از اين مرحله از زندگي فرد ممکن است ديگر اين عارضه ها را مشاهده نکند.


استفاده از برخي داروهاي هورموني در ن ممکن است عوارضي از جمله کيست مويي را به دنبال داشته باشد.


راه هاي درمان کيست مويي


بعد از اينکه متوجه شديد کيست مويي چيست ميتوانيد اغلب با درمان هاي خانگي و رعايت برخي اصول بهداشتي رفع و رجوع کنيد. اگر به چنين عارضه اي مبتلا شديد توصيه مي شود که روزي دو الي چهار مرتبه به مدت پانزده دقيقه داخل تشت آب ولرم بنشينيد. بهتر مقداري بتادين يا سرکه ي سيب در آب حل کنيد تا محل ضدعفوني شود و از ورود ميکروب و بيماري هاي جديد در امان باشيد.


يکي ديگر از طرق درمان کيست مويي که در طب سنتي نيز بسيار بر آن تاکيد شده است، خوردن روزانه دو الي سه حبه سير خام همراه با يک ليوان آب مي باشد. علاوه بر اين آمده است که استفاده از ادويه هايي همچون زردچوبه در بهبود و درمان اين بيماري موثر مي باشد.


اگر با درمان هاي خانگي بهبود نيافتيد حتما به پزشک مراجعه نماييد. پزشک ابتدا آنتي بيوتيک و پماد هاي موضوعي مسکن و ضدعفوني کننده تجويز مي کند که در اکثر موارد بهبود دهنده اند.در موارد نادر که کيست مويي اندازه اي بيش از حد معمول دارد، پزشک متخصص تشخيص مي دهد که براي درمان قطعي مي بايست دست به عمل جراحي زد. اين عمل، عمل نگران کننده و مشکلي نيست و امروزه اغلب با روش هاي سرپايي و ليزري انجام مي گيرد.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

معماری ♥EXO AND BTS♥ Iranian Potato Export طراحی سایت اصفهان | سارین وب فروشگاه تک آنا خبر youmovies خرید کفش و کتانی