اطلاعات مفيدي که در مورد بيماري بواسير و همچنين دلايل بروز بواسير باعث مي شود تا بتوانيم عوامل اين بيماري را شناسايي کرده و براي جلوگيري و پيشگيري از بروز آن اقدام نماييم.



بواسير چيست؟


قبل از اينکه بدانيم دلايل بروز بواسير چيست بايد سوال مهم تري يعني بواسير چيست؟ را پاسخ دهيم تا بتوانيم علل و علائم آن را بهتر درک کنيم.


بيماري بواسير را در اصطلاحات پزشکي با نام هموروئيد نيز شناخته مي شود.
مهم ترين مشخصه  ي اين بيماري متورم شدن رگ ها در قسمت انتهايي روده و يا مقعد مي باشد.



 


دلايل بروز بواسير چيست؟


بيماري هايي مانند بواسير، شقاق، آبسه مقعدي و … که در ناحيه ي مقعد رخ مي دهند، معمولاً با نوعي خجالت در ميان افراد و عموم جامعه ذکر مي شوند که اين موضوع باعث شده است تا درصد بالايي از افراد مبتلا به بواسير به سمت درمان هاي خانگي روي بياورند و يا از گفتن مشکل خود به ديگران امتناع نمايند.


 


آشنايي بيشتر با اين بيماري مي تواند افراد را براي درمان بواسير تحت نظر پزشک متخصص نيز ترغيب نمايد.


بيشتر افراد تا سن 50 سالگي معمولاً نوعي از بواسير را تجربه مي کنند که در اکثر موارد خود به خود بيماري بهبود مي يابد.




علائم و انواع بواسير


بواسير معمولاً با علائمي مانند درد همراه است هر چند همانطور که در بالا اشاره شد، متورم شدن رگ هاي اطراف مقعد مهم ترين مشخصه و علامت اين بيماري مي باشد.


انواع بواسير


بواسير ابتدا مشکلي را براي افراد به وجود نمي آورد اما زماني که براي درمان آن اقدام نشود و اين بيماري پيشرفت کند علاوه بر درد هاي شديد که حتي گاهاً باعث جلوگيري از نشستن افراد مي شود، خونريزي همراه با مدفوع و يا خارش شديد در ناحيه ي مقعد براي بيمار مي تواند اتفاق بيوفتد.


بواسير معمولاً به سه نوع داخلي، خارجي و ترومبوزه تقسيم مي شود که در هنگام مواجهه با نوع سوم يعني ترومبوزه بايد حتما جهت درمان به پزشک متخصص مراجعه نمود.


ترومبوزه معمولاً در لبه ي کنار مقعد به وجود آمده و به اندازه ي يک لوبيا مي باشد.


ناحيه اي که اين نوع از بواسير در آن رشد و نمود پيدا مي کند باعث ايجاد مشکلات زيادي در هنگام خروج مدفوع و يا نشستن عادي براي افراد مي شود.


دلايل بروز بواسير چيست؟


براي پاسخ دادن به سوال دلايل بروز بواسير چيست؟ مي توان گفت که هنوز دليل قطعي براي اين بيماري مشخص نشده است و در واقع مي توان گفت بواسير را مجموعه اي از دلايل مختلف در کنار هم مي توانند به وجود بياورند.


اصلي ترين مورد در بررسي دلايل بروز بواسير را مي توان فشار زياد به مقعد براي دفع مدفوع دانست.


اين کار باعث فشار آوردن به رگ هاي اطراف مقعد شده که در نتيجه ي آن اين رگ ها متورم شده و بواسير در آن ناحيه به وجود مي آيد.


يبوست شديد يکي از دلايلي است که باعث مي شود تا افراد در هنگام دفع مدفوع فشار زيادي به مقعد خود وارد نمايند.


اين يبوست شديد در نتيجه ي رژيم غذايي نامناسب و يا عدم ورزش کردن و حتي مشکلات معده مي تواند باشد که افراد مبتلا به آن حتما قبل از ابتلا به بواسير بايد به پزشک متخصص در اين زمينه مراجعه نمايند.


نشستن طولاني مدت براي مدفوع و يا انجام ديگر کارها در يک مکان خاص مي تواند باعث از ديگر دلايل قابل بررسي در ذکر دلايل بروز بواسير باشد.


يکي از مهم ترين محرک ها براي ايجاد بواسير که معمولاً در ميان دلايل بروز بواسير توجه ويژه اي به آن مي شود و افراد زيادي با اين مشخصات به پزشک مراجعه مي کنند، وجود اضافه وزن و چاقي در افراد مي باشد.


اين افراد معمولاً به دليل وزن سنگين خود زماني که براي دفع مدفوع اقدام مي کنند، فشار زيادي را به اين قسمت وارد مي کنند.


حال در نظر بگيريد که افراد چاق به دليل عدم تحرک کافي مستعد ابتلا به بيماري يبوست مي باشند که خودش از عوامل اصلي ايجاد کننده بواسير مي باشد.


بنابراين کساني که اضافه وزن دارند يا از چاقي مفرط رنج مي برند، حتما بايد روش هاي پيشگيري از بروز بواسير را جدي تر بگيرند تا بتواند درصد احتمال ابتلا به آن را کاهش دهند.


مورد بعدي در بررسي دلايل بروز بواسير به دوران بارداري خانم ها بر مي گردد که تحت شرايط خاصي اين احتمال براي آن ها بيشتر مي شود که به بواسير داخلي مبتلا شوند.


علاوه بر يبوست شديد، اسهال هاي شديد و دوره اي نيز در ميان دلايل بروز بواسير ديده مي شود.


از ديگر دلايل بروز اين بيماري مي توان به آميزش مقعدي، نگه داشتن بيش از حد مدفوع در داخل معده، عدم استفاده از مواد غذايي فيبردار، عدم نوشيدن مايعات به مقدار لازم که نتيجه ي آن ايجاد يبوست بوده و … اشاره نمود.


پيشگيري از بروز بواسير مهم تر از دانستن دلايل بروز بواسير مي باشد.


شايد اگر به پزشک هاي متخصص در اين زمينه نيز مراجعه نماييد همگي به شما بگويند که روش هاي پيشگيري از اين بيماري را جدي بگيريد تا بتوانيد خطر ابتلا به آن را کاهش دهيد.


پيشگيري بواسير


با توجه به مواردي که در مورد دلايل بروز بواسير اشاره شد، مي توان گفت که پيشگيري از اين بيماري بسيار آسان مي باشد فقط بايد به مواردي که در ادامه گفته مي شود توجه نمود.


ورزش کردن يکي از مهم ترين مواردي است که در پيشگيري از بواسير مي تواند اثرات بي نظيري داشته باشد.


ورزش کردن باعث کارايي بهتر معده و هضم بهتر غذا شده و اين کار در نهايت ابتلا به يبوست را مهم ترين دليل بروز بواسير بود را کاهش مي دهد.


علاوه بر اين اضافه کردن غذاهاي فيبردار به رژيم غذايي نيز مي تواند در کارايي معده و کاهش يبوست موثر باشد.


فيبر در مواد غذايي نقش مهمي در نرم کردن مدفوع و کاهش فشار براي خروج آن از مقعد را خواهد داشت.


در کنار اين موارد بيماران با آگاهي از دلايل بروز بواسير چيست؟ مي توانند در هنگام خروج مدفوع و يا نشستن هاي طولاني مدت در يک مکان، نکات خاصي را رعايت کنند تا کم ترين فشار به مقعد آن ها وارد شود.


روش هاي خانگي نيز براي بواسير توسط پزشکان طب سنتي پيشنهاد مي شود که در بسياري از موارد مي تواند ضمن درمان در پيشگيري از آن نيز موثر باشد.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : بواسير ,بروز ,افراد ,بيماري ,دلايل ,مقعد ,بروز بواسير ,دلايل بروز ,پزشک متخصص ,ورزش کردن ,بواسير چيست؟ ,بروز بواسير چيست؟
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

شوراهای دانش آموزی دبستان ابن سینا هارونی سال تحصیلی 98-97 کوچه های آبی احساس Christopher Amanda سمپاشی سوسک موریانه در استان اصفهان Delsam_Tm نشاط و شادی Hannah Pressure TOᗯᗩᖇᗪᔕ GETTIᑎG ᗷETTEᖇ