در اين مقاله قصد داريم علل به وجود آمدن بواسير، علائم بواسير ، راه هاي پيشگيري و در نهايت درمان بواسير، اين بيماري آزار دهنده را به تفصيل شرح دهيم.


بواسير چيست؟


متخصصان حوزه ي علوم پزشکي و طب، آورده اند که در بخش انتهايي مجراي مقعدي ماهيچه ي حلقوي شکل ارادي وجود دارد. در اطراف اين ماهيچه، سياهرگ هاي بسياري يافت مي شود. اين سياهرگ ها به انبساط و انقباض ماهيچه ي حلقوي بسيار کمک مي کنند. حال اگر اين سياهرگ ها به دليل فشار هاي وارده ملتهب و متورم شوند، در اصطلاح پزشکي فرد دچار بواسير و يا هموروئيد شده است.


علائم بواسير


علل به وجود آمدن بواسير چيست؟


امروزه در دنيا به دليل عدم وجود تغذيه مناسب و همچنين استفاده ي بيش از حد مردمان از فست فود ها، عملکرد دستگاه گوارش دچار اختلالات فراواني مي گردد. نبود فيبر و سبزيجات در برنامه ي غذايي شايع ترين علت به وجود آمدن يبوست در سنين مختلف شناخته شده است. ابتلا به يبوست و ايجاد فشارهاي شکمي در طولاني مدت آسيب هاي جدي به ديواره ي روده و همچنين سياهرگ هاي موجود در مقعد وارد مي کند که در نهايت باعث شکل گيري بواسير يا همان هموروئيد مي گردد.


از ديگر علل اين بيماري شايع و زجر دهنده مي توان به چاقي مفرط، ايستادن براي مدت طولاني، نشستن هاي غير استاندارد و مداوم، سرطان کولون و روده ي بزرگ، ناتواني در کنترل ماهيچه ي ارادي مقعد به علت کهولت سن، عدم استفاده از آب کافي در شبانه روز، کبد چرب و … اشاره کرد.


انواع بواسير


در بيماراني که به علت درد و سوزش شديد در ناحيه مقعد به پزشک مراجعه کرده اند، اغلب دو نوع متفاوت از بواسير ديده شده است که در ادامه به شرح آن مي پردازيم:


الف) بواسير داخلي


در بواسير داخلي، قسمت انتهايي جداره ي روده ي بزرگ در اثر يبوست هاي طولاني مدت و يا ديگر عللي که قبل تر عنوان شد، دچار التهاب و تورم در اکثر مواقع نيز منجر به خون ريزي هاي شديد مي شود. اين خونريزي ها به هنگام دفع مدفوع، سوزش بسيار زياد و غير قابل تحملي را به همراه دارد. فرد به هنگامي که براي درمان به پزشک مراجعه مي کند، ابتدا داروهاي ضد يبوست، آنتي هموروئيد و انواع پماد هاي موضعي تجويز مي شود. در صورت عدم بهبود فرد پس از طي کردن دوره ي درمان با دارو، بنا به تشخيص پزشک فرد بستري و جراحي مي شود. به دليل شيوع زياد اين بيماري در افراد مختلف، عمل جراحي هموروئيد بسيار رواج دارد و جاي نگراني و اضطراب وجود ندارد چراکه در اغلب موارد اين عمل موفقيت آميز گزارش شده است.


ب) بواسير خارجي 


به هنگامي که فرد در ناحيه ي بيروني ماهيچه ي مقعدي خود کيسه هاي کوچک و گاهي اوقات متورمي را مشاهده کند، در اصطلاح پزشکي به بواسير خارجي و يا هموروئيد مبتلا شده است. اگر در ناحيه ي مقعد خود به هنگام اجابت مزاج احساس سوزش و درد داريد و همچنين کيسه هاي کوچک و متورم را لمس مي کنيد توصيه مي شود که حتما به پزشک مراجعه نماييد. در اکثر موارد پزشک پماد هاي موضعي تجويز مي کند که اغلب پس از گذراندن دوره ي درمان، اين کيسه هاي خوني متورم شروع به کوچک شدن و بهبود مي کنند.


در حال حاضر درمان قطعي و صد در صدي براي بواسير وجود ندارد و حتي ممکن است بعد از معالجه به دليل تغذيه ي نامناسب و عدم توجه به توصيه هاي پزشک اين بيماري و علايمش دوباره پديدار شود و آرامش فرد را سلب نمايد.


بواسير داخلي و بواسير خارجي


علائم بواسير چيست؟


بواسير از آن دست بيماري هايي است که علائمش کاملا مشهود و قابل مشاهده است؛ به همين علت تشخيص آن به سادگي صورت مي پذيرد. در ادامه به چندين مورد از شايع ترين علائم بواسير مي پردازيم:



  • خونريزي: مهم ترين و نگران کننده ترين علائم بواسير يا هموروئيد، خونريزي از ناحيه مقعد مي باشد. در ابتدا حجم خون در حد چند قطره است و ممکن است فرد متوجه خونريزي نشود. اما رفته رفته خونريزي ها پس از دفع مدفوع بيشتر مي شود و نگراني فرد بيشتر مي شود. اين خونريزي ها علل مختلفي همچون سرطان کولون مي تواند داشته باشد اما در اغلب موارد به دليل ابتلا به بواسير مي باشد.

  • پديدار شدن کيسه هاي متورم: پس از گذشت مدت زمان طولاني که فرد دچار يبوست هاي شديد است، در ناحيه ي خارجي ديواره ي مقعد او کيسه هاي متورم و ملتهب پديدار مي شود که ظاهر زيبايي ندارند.

  • سوزش و خارش ناحيه ي مقعدي: يکي ديگر از علائم بواسير، سوزش و خارش مداوم پس از دفع مدفوع مي باشد. توصيه مي شود براي بهبود اين خارش ها در تشت آب ولرم همراه با مقداري بتادين حل شده، براي مدت پنج الي ده دقيقه بنشينيد تا سوزش تسکين يابد. توجه داشته باشيد که ممکن است اين خارش ها علل ديگري از جمله بيماري هاي انگلي دستگاه گوارشي داشته باشد که با انجام آزمايش تشخيص کامل مي شود.

  • باريک شدن مدفوع: از ديگر علائم بواسير، غير طبيعي شدن و باريک شدن اندازه ي مدفوع مي باشد. در اين مورد توصيه مي شود سريعا به پزشک مراجعه کنيد چون ممکن است اين عارضه علل ديگري همچون سرطان کولون داشته باشد که پزشک با معاينه متوجه آن خواهد شد.


علائم بواسير بسيار متعدد اند. علاوه بر موارد فوق عللي همچون: درد ناحيه ي مقعد، خروج ترشحات ج از مقعد، خروج ناکامل مدفوع، عدم اختيار بر دفع مدفوع و ترومبوز وريدي و … مي توانند نشانه هاي ابتلا به بواسير باشند.


نشانه ها را جدي بگيريد!


در نهايت توصيه ما اين است که به هنگام مشاهده ي هر يک از علائمي که ذکر شد به جاي درمان هاي خانگي و غير اصولي، حتما به پزشک معتبر مراجعه کنيد و علائم بواسير را جدي بگيريد. برخي افراد به دليل سهل انگاري مراجعه به پزشک را به تعويق مي اندازند و برخي ديگير نيز به دليل خجالت کشيدن از طرح موضوع با پزشک درمان شان را به تعويق مي اندازند. بايد بدانيم که هيچ امري مهم تر از حفظ سلامت نيست و بهتر است با مشاهده ي کوچکترين علامت به پزشک مراجعه شود تا زمينه ي شکل گيري بيماري هاي سختر همچون سرطان روده فراهم نشود.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : بواسير ,پزشک ,ناحيه ,دليل ,وجود ,مراجعه ,پزشک مراجعه ,وجود آمدن ,همچون سرطان ,داشته باشد ,سرطان کولون ,همچون سرطان کولون
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

وبلاگ آموزشگاه فنی و حرفه ای پارسی ماد شرکت خرید و فروش فلزیاب جویندگان طلا سرگرمی دخترانه ماسک نانوپاک شرکت خدماتی پدیده سرویس سامانه گردشگری بیاسفر در من نهفته گویا، یک دایناسورِ خوب mitchellsroka01